Badminton Club Vlist verzorgt weer SchoolClinics in Stolwijk en Haastrecht

Badminton Club Vlist gaat op 30 en 31 januari en 6 en 7 februari  in Haastrecht en Stolwijk weer badmintonclinics verzorgen voor de kinderen van groepen4, 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen De Hazelmuis, De Vlisterstroom, Morgenster en St. Catharina. In totaal zal dit ongeveer 400 leerlingen zijn.

30-jan-2014 10:57
30-jan-2014 11:26
30-jan-2014 10:58
 

Op initiatief van trainer Cor Broeren van BC Vlist is er contact gezocht met de basisscholen.

Waarna samen met combinatie functionaris Liäne Duran een plan is gemaakt om alle kinderen van alle basisscholen in de gemeente Vlist een keer een badmintonclinic aan te bieden.

30-jan-2014 11:25
 

De extra waarde van de clinics ten opzichte van een gewone gymles met badminton, is vooral dat trainer Cor Broeren hen een eerste echte badminton les geeft en direct met zijn ervaring de juiste aanwijzingen kan geven waardoor het spel voor de kinderen een stuk leuker wordt.

Ook kan Cor door zijn jarenlange ervaring het spelniveau van de kinderen goed inschatten, en daardoor bij het samenstellen van de groepen hier rekening mee houden, waardoor kinderen tegenstanders krijgen van hun eigen speelsterkte en het zo ook leuker wordt voor de kinderen.

 

De kinderen zelf waren alle keren hiervoor al zeer enthousiast over de clinics.

Wat aangeeft dat Cor Broeren samen met een aantal vrijwilligers van Badminton Club Vlist er blijkbaar goed in slaagt om er een leuke clinic van te maken.

Hierdoor hopen we dat een aantal van de kinderen door zal willen gaan met badmintonnen bij Badminton Club Vlist.

 

Daarom zet Badminton Club Vlist iedere woensdagavond in de Stolp in Stolwijk van 18:30 tot 19:30 zijn deuren open voor ieder kind dat eens wil komen kennismaken met de echte badmintonsport.

De iets meer geoefende jeugd speelt woensdagavonden van 19:30 tot 20:30 uur.

En er is vrij spelen op dinsdagavonden in sporthal Concordia in Haastrecht van 20:00 tot 22:15.

Klik hier voor de informatie over BCVlist of hier voor onze flyer of  bel met 06–139 138 58 Rob van Rossum.

 

 

Rob van Rossum

Over Rob van Rossum

Speler in Team1.
Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Geef een reactie